3NHA: Male-Buggenhout 22-16

De tos werd gesmeten. ‘t Klaverken Buggenhout won de tos en koos ervoor om met wind in de rug te starten. De wind is een bepalende factor in deze match, je zou het ook storm kunnen noemen. Male mocht dus opzetten met een 3 -0 voorsprong aangezien Buggenhout de titelverdediger was maar niet overging naar 2e nationale. Het spel ging in het begin goed op en af maar Male slaagde er toch in tegenwind uit te lopen naar 7-2. Dit door een uitstekende Maalse verdediging. Male hield goed stand waardoor de ruststand geklonken was: 13-7.

In de tweede helft mocht Buggenhout opzetten. Er werden punten gescoord aan beide kanten. Door enkele rugworpen uit het kamp van ‘t Klaverken was de match nog lang niet gestreden. Door de sterke verdediging van Male en door een snoeiharde tegenwind kon Buggenhout niet echt een dreiging meer vormen. Op de koop toe scoorde Male een gelijk aantal rugworpen in de tweede helft en zo eindigde de match op een 22-16 score in het voordeel van thuisploeg Male. Dit is de 3de overwinning voor Male in de heenrondes. Zou het tij gekeerd zijn?

Speelden voor KBC Male: Clevers Thomas (rechtervleugel, 8), Verhulst Matthieu (barrage, 7) , Compernolle Niels (achterman), Compernolle Jonas (linkervleugel 4), COACH: Comeyne Christiaan

Speelden voor Klaverken Buggenhout: De Munck Tim (1), Decock Bart (2), Verhaegen Hendrik (7), De Greveleer Bart (7), COACH: DeBlock Pieter.