2NHA: Beitem B - Male 20 - 16

Tweede Nationale Heren ging met enkele nieuwelingen in de rangen naar Beitem: Jeroen en Hein hielpen Pieter en Tijs uit de nood die het zonder 5de man moesten doen en ook Tom moesten afstaan aan de A-ploeg.  Ze deden dit met brio want ze lieten Beitem B voor de rust geen enkel doelpunt toe.  Hein forceerde zich in al zijn enthousiasme en moest zich van dan af noodgedwongen kalm houden.  Jeroen nam zijn taak met overtuiging over.
De A-ploeg startte niet overtuigend en kwam 2-0 achter maar ging daan in één ruk door naar 2-5. (waaronder een paar typische Matijs-lobjes die Hein bijna een hartaanval bezorgden) Beitem begon daarna wel terug te scoren maar Jonas belette een terugkeer met een snedige rugworp tussen barrage en vleugel.  Mede dankzij een prima prestatie van Tom als achterman stond aan de rust een schijnbaar geruststellende 7-12 voorsprong op het scorebord.  De tweede helft hinderde de pas doorgebroken zon onze spelers wellicht, want ze gingen nu veel meer in de fout, daar waar Beitem, die zich in de 1ste helft op heel wat fouten liet betrappen, zeer geconcentreerd bezig was.  Male scoorde maar één keer in de eerste tien minuten zodat Beitem naderde tot 12-13.  Steven probeerde nu eenzelfde rugworp, op dezelfde plaats zoals Jonas in de 1ste helft.  Iets minder snedig en Jonathan had er beide handen aan maar kreeg geen hulp van Jonas die een stap achteruit had gedaan.  Male voor het eerst op achterstand.  Karel Deleye deed direct daarna een prachtige verdedigende actie op de tegenaanval van Jonas.  Beitem kwam twee doelpunten voor en Male was niet meer bij machte om de match terug te domineren met een logisch verlies als gevolg.

In Beitem werden er gans de voormiddag op drie terreinen tegelijk matchen gespeeld.  Er hing een positieve en gezellige sfeer.
verslag: Hein