2NH A: KBK Ichtegem – KBC Male 20 – 21

Male wint thriller bij Ichtegem in slotseconden.

In de tweede nationale reeks kwam Male op bezoek bij KBK Ichtegem. Voor de liefhebbers doet deze affiche wel een belletje rinkelen daar in de hoogste krachtbalklasse de twee clubs twee speeldagen voordien ook tegenover elkaar stonden, en dit met Ichtegem als winnaar. Een kans dus voor Male op eerherstel.

Opstelling KBK Ichtegem:

Jelle Jonckheere (Barrage) – Ward Candaele & Mario Vermander (Vleugels) – Wouter Casteleyn (Achterspeler)
Coach: Mario Vermander

Opstelling KBC Male:

Jonathan Leliaert & Matijs Gheselle (Barrage) – Benedict Vandaele & Jonas Bonne (Vleugels) – Sander Gheselle (Achterspeler)

Coach: Curt Bonne

Na een korte maar hevige hagelbui ging de match eindelijk van start. Bij de bezoekende ploeg kon Matijs Gheselle slechts het eerste kwartier meedoen wegens werkverplichtingen waardoor Jonathan op de bank begon. Ichtegem begon het sterkst aan de wedstrijd door zijn kansen af te werken en een kloof te slaan van 3 punten. Male liet zijn spel echter niet beïnvloeden en bleef tot tweemaal toe aanklampen met een gelukte rugworp door respectievelijk Jonas Bonne en Sander Gheselle. Toch bleef de thuisploeg zijn voorsprong uitdiepen dankzij de aanvallende kracht van sterkhouder Jelle Jonckheere en twee gelukte rugworpen. Vlak voor rust kon Male de schade beperken met een rugworp via Benedict Vandaele, waardoor een 15 – 11 ruststand op het scorebord stond.

In de eerste vijf minuten na de rust kon Ichtegem zijn vierpuntenkloof behouden. Daarna begon de aanval heel wat moeite te krijgen met het jonge Male waardoor het slechts 5 keer kon scoren in de volledige tweede helft. Door dit sterk verdedigend werk kon de bezoekende ploeg makkelijker een aanval scoren en stond er een 20 – 18 op het scorebord met nog maar anderhalve minuut te spelen. Male kwam aan de lijn na een verre tweede worp waardoor Jonathan Leliaert de Ichtegemse vleugel via een rugworp kon lobben en het plots terug gelijk stond. De thuisploeg wist wat het moest doen om de vier punten alsnog thuis te houden: de aanval uitspelen en scoren! Dit was echter niet gerekend op het gretige Male die flink wat druk zette op de tweede worp van Mario Vermander en zo de aanval onderschepte. Male speelde zijn aanval wel tactisch uit en zo mocht Jonas Bonne het beslissende doelpunt scoren waardoor Male deze thriller won met eindstand 20 – 21. (verslag: Sander Gheselle)