Lentetornooi Heist

Eindelijk mooi weer!
Een warme wind blies over de vier Heistse terreinen.  Onze meisjes mochten eerst aan de slag tegen Jabbeke.  Met Margot als aanvalsleider was Jabbeke een kwaaie klant.  Onze meisjes speelden dubbel zo vlot als deze van Jabbeke maar dat levert geen punten op (tenzij een complimentje van Hein).  Winst was toch mogelijk, onder meer omdat Shauni het verdedigend heel slim aan boord legde en vele ballen van Margot kon onderscheppen.   Maar diezelfde Shauni liep vier keer voet op de lijn en nog éénmaal te ver op het middenveld.   We verloren uiteindelijk met slechts twee punten verschil.  Een goeie match!  Hun tweede match tegen Sporting was een formaliteit.  De beginnertjes uit Koolkerke konden zelfs tegen onze meisjes zonder Hannah en Shauni weinig beginnen.  PS: Nieuweling Saar speelde twee beregoeie matchen.

De jongens hadden in de eerste match ook geen moeite met Ingelmunster.  Nochtans blijven de strak gecoachte Ingelmunsterse ploegen steeds een taaie brok.  Ze geven geen cadootjes weg en gaan elke aanval voor die vierde worp.  Als je dan boven ligt, maar vergeet doelpunten te maken, dan krijg je het toch moeilijk.  Maar de jongens bleven ervoor gaan en wonnen uiteindelijk gemakkelijk.  De tweede match tegen Menen was andere koek.  Ook Menen is een ploeg die de bal heel vlug recupereert en heel snel de eerste worp doet.  Daarbij waren het alle vier grote jongens met snelle benen en een goede barrage.  Toch bleven onze jongens doorgaan.  Het werd één van de mooiste wedstrijden die de jongens al gespeeld hebben in het Lentetornooi.  Echter verdiend gewonnen door Menen.  Maar wacht tot Lucas en Leander wat ouder zijn, en bij ons was Warre er nog niet bij!  (HC)