3NDB Male verslaat kampioen

Male: Liselot, Ellemie en Heleen Comeyne, Eva De Knock.
Ichtegem: Ineke Casteleyn, Joyce Rycke, Jolien Demare, Julie Vandamme, Liselore Decorte, Sofie Dubois.
Male mocht haar laatste match van het seizoen gaan spelen in Ichtegem.  De meisjesploeg van Ichtegem is verdiend kampioen in 3NDB maar de Maalse meisjes kwamen met ambitie naar Ichtegem.  Ze gingen voor niets minder dan de zege.  Die motivatie zorgde voor een goede start.  Mede doordat Ichtegem een paar laatste worpen rechtstreeks buiten gooide stond het na enkel minuten 0 - 4.  Ichtegem moest van dan af de hele wedstrijd achtervolgen.  Aan de rust was het 8 - 12 en onze dames wisten dat het nog moeilijk zou worden.  Een hele tweede helft tegen wind en berg op.  Die wetenschap hield onze dames opnieuw aan een sterke concentratie.  Na vijf minuten in de tweede helft hadden ze verrassend genoeg nog een doelpunt toegevoegd aan de voorsprong.  Ichtegem wist dat ze iets moesten forceren en deden al het mogelijke.  Maar de Male-aanval draaide echter goed,  ze bleven scoren, dan is het moeilijk om een achterstand ongedaan te maken.  Op de koop toe begon onze 1ste jaars kadet (en het eerste seizoen dat ze speelt) - Eva de tweede helft erg goed te verdedigen.  Ichtegem, aangemoedigd door vele thuisspelers, begon te wanhopen en meerdere vervangingen brachten niet de verwachte ommekeer.  Liselot, Ellemie en Eva verdedigden  goed op diverse rugworppogingen en zo kon Male de kampioen verslaan met 18 - 26. (HC)