Male wint overtuigend de eerste topper in 1e Nationale Heren

Zaterdag 22 september 2012 werd in Male de eerste topper van het seizoen gespeeld tegen Loppem A, vorig seizoen tweede en bekerwinnaar (tegen Male). Male begon zeer goed en met de zon in de rug liep het vlot 2 doelpunten uit. Nadat Joos een eerste worp kon onderscheppen rondde Matthieu Verhulst de tegenaanval met een rugworp af. Beide ploegen konden regelmatig scoren, maar het was de thuisploeg die dankzij goed verdedigend werk af en toe een bezoekende aanval kon onderscheppen. Aan de rust had Male een vierpuntenkloof op het bord gezet.

Loppem begon supersterk aan de tweede helft: een verre eerste worp werd door Nick met een rugworp afgewerkt. Male bleef geduldig opbouwen en liep terug vier doelpunten uit. Maar een vijfpuntenkloof kwam er niet doordat de laatste worp van Joos pardoes op de zijlijn belandde: vrije worp door de 3 kruisjes en Christophe nam het kado dankbaar in ontvangst. Onder impuls van het beresterke duo Timothy-Joos liep Male toch verder uit, maar Nick De Corte hield met 2 rugworpen Loppem in de wedstrijd. De thuisploeg bleef geloven in de goede afloop, en terecht want het won deze hoogstaande topper met 7 doelpunten verschil. Eindstand 22-15.

Male: Timothy Compernolle (RV), Joos Anseeuw (LV), Matthieu Verhulst (B) en Koen Van Iseghem (LM)
Loppem: Sammy Gellinck, Bart Garré, Kristof Vande Maele, Nick De Corte