3NHA KBC Male – Z.A.K. Beveren: 14 – 21

De nieuwe krachtbalcompetitie is 2 speeldagen oud. Beveren eindigde vorig seizoen voorlaatste in 3de nationale maar werd toch heropgevist bij de samenstelling van de nieuwe reeksen voor dit krachtbalseizoen. Vorige zondag werd bij de eerste thuiswedstrijd tegen KBC Opstal al meteen duidelijk dat ook dit seizoen de hoofdopdracht wordt om de degradatie uit 3de nationale te vermijden. Vorige week werd er thuis met 18 – 27  verloren, maar Opstal ambieert duidelijk de promotie naar 2de nationale heren voor dit seizoen.

Beveren ging toch wat onzeker naar Male om verschillende redenen: Male is een grote club en het is elk seizoen toch wel afwachten wie van de spelers in welke ploeg terecht komt. Dus de tegenstander was een grote onbekende, maar zelf kon men ook slechts 4 spelers vinden om de verplaatsing te maken. Peter Oosterlinck werd toegevoegd aan de 3 certitudes: Peter Vandermeulen, Pieter Van Landeghem en achterman Emry Truyman.

Beveren startte goed aan de wedstrijd en het werd al vlug duidelijk dat Peter Vandermeulen in goeden doen was. De aanvalsvoorbereiding van Pieter Van Landeghem was meestal voldoende om vanuit verschillende hoeken en plaatsen toch te scoren. Beveren kon zodoende gemakkelijker de eigen aanvallen afwerken dan de thuisploeg waar de werpkracht nog onvoldoende bleek te zijn. Vandermeulen kon in de eerste helft een 7 – 12 voorsprong bijeenwerpen, mede omdat Emry Truyman op de achtermanpositie ettelijke thuisaanvallen succesvol kon afbreken.

Na de rust had Male gehoopt dat Peter Vandermeulen fysiek zou moeten inbinden, maar inderdaad tijdens de mindere periode van kapitein Vandermeulen konden de bezoekers verdedigend ook de voorsprong behouden: ook de aanvallers van Male zaten dan door hun beste krachten heen! Male kwam niet dichterbij ondanks (of doordat?!) de vele rugworppogingen om tweepunters te scoren.

Peter Oosterlinck en Pieter Van Landeghem assisteerden Vandermeulen nog iets meer naar het einde van de wedstrijd toe en het late rugworpdoelpunt van Male op 2 minuten voor tijd kon de kloof wat verkleinen (13 – 19) maar maakte Beveren niet meer zenuwachtig.

Na 50 minuten werd de wedstrijd beëindigd met als eindstand 14 – 21 voor Beveren.

Voor Male speelden Matthieu Verhulst (5), Thomas Clevers (8), Eric Compernolle, Jeroen Vandenbulcke en Christiaan Comeyne (1).

Bij Beveren speelden Emry Truyman, Pieter Van Landeghem (1), Peter Oosterlinck (2) en Peter Vandermeulen (18).

De Beverse reserven moesten (helaas) forfait geven wegens personeelsgebrek.

Verslag: Dirk Bosman