1NA : Sporting Brugge-Male 16-29

Andy luypaert
Bart Jackxens
Stefan Devos

Zondagmorgen stond de klassieker Sporting - Male op het programma. Male kon op Sporting bijna nooit punten rapen dus het beloofde een moeilijke opdracht te worden.
In een aangenaam ochtendzonnetje werd de wedstrijd op gang gefloten. Vrij vroeg in de wedstrijd had Male een klein kloofje. Halfweg de eerste helft hield iedereen zijn adem in. Op een verre bal van Bart pakte Timothy de bal maar gleed uit op het halfontdooide veld. Gelukkig bleef de schade beperkt en kon Timothy verder spelen. De eerste helft bleef in handen van een secuur Male(zowel in de aanval als in de verdediging) waardoor aan rust 4 punten verschil op het bord stonden.

De wedstrijd was na 10 minuten in de tweede helft gespeeld. Een kloof van negen punten leek door de thuisploeg niet meer dichtgemaakt te kunnen worden. Een aantal geslaagde rugworpen brachten nog wat leven in de brouwerij. De faire wedstrijd eindigde dan uiteindelijk op 16-29.

Joos Anseeuw