1NDA Heist-Male 25-26

Dames 1ste klasse: bijna ingehaald

Eva, Heleen, Ellemie en Ellen werkten met zijn vieren de match af in Heist.  Als je op het klassement af gaat moest Male deze match winnen.  Kenners weten dat het niet zo’n makkie zou worden zonder Sarah.  Heleen is nog niet in topvorm en Ellemie klaagde van een verrekking in de hamstring.  Toch kwam Male reeds na minder dan tien minuten vier doelpunten voor, maar slaagde er niet in verder uit te lopen ondanks dat Eva een paar ballen onschadelijk maakte.  De tweede helft tegen wind startte Male goed dankzij enkele goede verdedigende acties.  Heleen liep op de vleugel achteruit en kon de bal boven het hoofd stoppen en vangen.  Ellen tipte een verre bal.  Ellemie deed een mooie binnen-buiten diep in haar doelgebied. Ellen scoorde gemakkelijk.  Achteraf bleek dit erg belangrijk want daarna ging alles bergaf.  Ellemie zag drie verre worpen onschadelijk gemaakt. De aanvallen daarna moest Ellen van ver afwerken en kon niet scoren. Heist naderde stap voor stap en kwam op het einde zelfs voor.  Male kwam terug voor dankzij een paar verrassende 1ste worpen van Heleen, Heist scoorde reeds in de laatste minuut 25 – 25.  Nog meer dan een halve minuut voor Male om  de winst binnen te halen…  Ellen bleef kalm op de laatste worp en plaatste de bal mooi binnen.
eindstand: 25 – 26. (verslag Hein)