1NHA Male-Fortuna 25-12

Male: Timothy Compernolle (RV), Joos Anseeuw (B), Louis Tourlamain(LV), Matthieu Verhulst en Koen Van Iseghem (LM)

Fortuna: Steven Bolle (LM), Frederik Calleeuw (RV), Giovanni Vermet (LV), Davy Roels (B)

De bezoekers startten complexloos aan de wedstrijd en via zorgvuldig opgebouwde aanvallen (Giovanni 1, Steven 2, Frederik 3) konden ze iedere aanval scoren. Omdat Steven op zijn eigen spectaculaire wijze twee worpen van Joos kon onderscheppen stond er een verrassende 4-5 score op het bord. Dan gaf de thuisploeg een ferme ruk aan het gaspedaal en via een rugworp van Matthieu op een verre opzet van Joos werd het 6-5. Male ging op zijn elan door en kwam 3 punten voor (8-5). Na deze dolle minuten kon Fortuna het evenwicht terug herstellen zodat de rust bereikt werd met 11-8. De bezoekers konden na de rust het eerste doelpunt scoren maar dan kwam Male pas echt op dreef en liep het uit tot 14-9. Bij de bezoekers was het geloof in een stunt volledig verdwenen en ze vonden nog maar drie keer de weg naar het doel. Bij Male werden verdedigende en aanvallende posities gewisseld maar dat was geen belemmering om nog verder uit te lopen. Eindstand 25-12. (verslag Christiaan)