1NA Male-Jabbeke 31-24

Male: Timothy Compernolle (RV), Joos Anseeuw (B), Louis Tourlamain(LV) en Koen Van Iseghem (LM)

Jabbeke: Vincent Mahieu (RV), Ruben Soens (LV), Hendrik Baert (LM) en Tim Versyck (B)

Het duel tussen de eerste en derde startte veelbelovend. Beide ploegen gingen aanvallend voluit. Male liep 3-0 uit maar Ruben kon milderen met een snelle rugworp. Het aanvallend trio Joos, Timothy en Louis vond vlot de weg naar het bezoekende doelgebied en met een snelle rugworp van Louis en Koen op tweede worp van Joos stond er aan de rust een vijfpunten op het bord (17-12). Jabbeke gaf echter niet op en bleef vlot scoren met verre worpen van Vincent en TIm. daardoor kon Male niet verder uitlopen en toen Ruben zijn tweede rugworp kon scoren geloofde de bezoekers terug in hun winstkansen. De wedstrijd kreunde onder de spanning en de verdedigers waren plots baas. Jabbeke kon zelfs milderen tot 23-21 maar toen hervond Male zijn goede vorm van het begin. De thuisploeg kon enkele bezoekende aanvallen onderscheppen en werkte deze kansen met vertrouwen af. Zo stond er op het einde een zware 31-24 stand op het bord.

verslag: Christiaan