derde nationale dames en de scholieren jongens op avontuur in Koekelare

Op zaterdag 18 februari speelden de derde nationale dames en de scholieren jongens naast elkaar in Koekelare.

Het was kil en een strakke wind teisterde de velden van Koekelare. Het was er verlaten en een hele zoektocht naar de kleedkamers volgde. Al goed en wel, we kwamen een tegenstander tegen en het kon beginnen.

De match begon met een vliegende start. TIne C. scoorde na een eerste goede aanval, onderschepte de eerste bal van de aanval van de tegenstander en scoorde opnieuw. Dit zette de toon voor de rest van de match. De concentratie was af en toe ver te zoeken maar er waren ook een aantal mooie fases. Rare fases ook. Saar DH. ving een bal spectaculair achter de barage in het goal. Ja Joos, ze maakte je trots, met rol enal. Maar Saar dacht dat de bal de grond had gehad, en conform het fair play charter dat ook zij ondertekende, legde ze tot onze grote ontsteltenis de bal terug in het goal. Dan valt je mond als supporter al eens open. Jammer maar wel mooi en een beetje grappig. Male probeerde ook enkele rugworpen maar kon er geen scoren. In de laatste minuut probeerde de tegenstander er één die ze dan ook direct scoorden. Een ruim gewonnen maar leuke match. Mede dankzij supporters Eva (dank om te rijden), Sofie en Ellemie.

Op diezelfde ongure velden speelden de scholieren jongens van Male. Jonas Bonne was vlaggeman en zag dat het goed was. Het begin leek nog spannend, het liep gelijk op tot 3-3. Daarna ging het Male voor de wind en liepen ze uit tot 5-17 aan de rust. Het tempo was er nochtans moeilijk in te krijgen, onze jongens hadden duidelijk de winterstop nog in de benen. Het veld lag ook zeer modderig en vol stenen, dus bleven de benen zwaar. Dylan speelde goed, ondanks de ontbrekende sokken, die was hij vergeten aandoen. De tegenstander probeerde aan te klampen door zeer veel (ja hoor zeer veel, meer dan tien) rugworpen te proberen. In de laatste minuut konden ze er eentje, de enige van de match, scoren. Weinig spanning toffe match.

Dank aan allen voor te helpen met een leuk verslag

Ellemie