kadetten meisjes: match van het seizoen

De kadetten meisjes moesten zaterdagavond 28 januari 2012 naar het verre Buggenhout met de trouwe coach Dirk. Luc was van de partij als chauffeur en supporter. Het beloofde een spannende match worden want Buggenhout had nog geen match verloren en de maalse meisje verloren de heenmatch tegen Buggenhout met 16-20.
De opstelling die een hele match stand hield was Alana als barrage, Cynthia achterman, Sofie linkervleugel en Charlot rechtervleugel. Charlot nam de hele match 1 en 3 voor haar rekening en Sofie zorgde dat Charlot de punten kon pakken door haar mooie tweede worpen. De eerste minuten waren spannend want het was het nek aan nek. Maar toen kon Male stilletjes aan een voorsprong nemen en die lieten ze niet meer los. Buggenhout liet een paar steekjes vallen en Male profiteerde ervan en bleef punten pakken. We waren niet alleen aanvallend sterk, er werden ook veel ballen gepakt voornamelijk door Cynthia en Sofie. Aan de rust was het nog spannend, 13-10, voor Male. De prachtig gekruiste rugworp van Cynthia was ook een hoogtepunt van de match. Maar Cynthia kreeg ook haar laagtepunt toen ze een bal tegen haar hoofd kreeg. Achteraf bleek haar duim gekneusd te zijn. Maar ze bleven er helemaal voor gaan en konden naar huis gaan met de overwinning van 21-33. Het recept van deze match was rustig de 1-2-3 strategie uitvoeren maar vooral de ontbrekende stress en de ingetapete vinger van Sofie heeft hun naar de mooie overwinning gebracht.

verslag: Charlot en Sofie