2NHA Male- Aalst 19-18

Nogmaals een echte thriller maar nu met een happy end

Male:  Matijs Gheselle  (barrage), Jonas Bonne, Benedict Vandaele, Christiaan Comeyne (vleugelspelers) – Sander Gheselle (achterman)
Aalst: Maarten Bogaert (rechtervleugel), Joris Brouckaert (barrage), Sander Van Nuffel (laatste man), Gerben De Bruyn (linkervleugel)

Beide ploegen waren sterk gewijzigd in vergelijking met de heenmatch, die Aalst met duidelijke 21-16 won. Bij de thuisploeg maakte Benedict zijn debuut na maanden blessureleed. Male kwam het sterkst uit de startblokken met een rugworp van kapitein Matijs . Aalst kwam terug in de match en op het scorebord was er nooit meer dan 1 doelpuntje verschil te zien. In tegenstelling met de heenwedstrijd kon de Maalse verdediging enkele laatste worpen van Maarten onschadelijk maken en aan de overkant pikte Benedict regelmatig zijn doelpuntje mee. Met een ruststand van 10-10 kon de wedstrijd nog alle kanten uit.

In de tweede helft kwam Jonas in de plaats van Benedict en was het wat zoeken naar de juiste organisatie. Aalst rook zijn kans en nam een 10-14 voorsprong, zonder echt boven te liggen in het spel. Maar de thuisploeg toonde een enorme mentale weerbaarheid en zette de scheve situatie terug recht tegen een vermoeid Aalst. In de laatste minuut hingen de bordjes terug gelijk en kon Benedict de winninggoal scoren met nog 15 seconden te gaan. De derde overwinning van het seizoen was een feit en daarmee is de degradatiestrijd terug spannend.
verslag: Christiaan