1NA : Male-Loppem 19-19

Calleeuw Kristof
Gellinck Sammy
Garré Bart

Zoals je ziet stonden beide ploegen met dezelfde vier als vorige week op het veld. Loppem nam een 'vliegende' start en kon direct Male het mes op de keel zetten. De ploeg liep 2 punten uit dankzij een beresterke Sammy. Bij Male bleven ze cool onder de druk en geduldig trachten ze de kloof te dichten. Twee minuten voor de rust lukte dit dan ook (10-10). Op een eerste worp echter (in de laatste minuut) ging Male in de fout. Jo knipte de bal en via een rugworp stond er terug een kloof op het bord. In de 35 seconden die nog over waren speelde Male 3 worpen en scoorde Timothy de aansluitingstreffer. Ruststand 11-12

In de tweede helft werd in de eerste minuten amper gescoord. De verdedigingen hadden de aanval in hun macht. Halfweg de tweede helft kwam Male voor het eerst op voorsprong. Loppem had toen voor het eerst haast in de wedstrijd. Door het toen iets snellere tempo, maar veleer door de fouten van Male (drie eerste worpen in de handen) kwam Loppem terug langszij en erover. De kloof van twee punten voor Loppem op vijf minuten van het einde zouden wel eens over de winst kunnen beslissen. Maar dat was dan buiten de weerbaarheid van Male gerekend die toch terug kwam aansluiten. Zodat op iets meer dan een minuut van het einde de stand gelijk stond 19-19. Wanneer de bel voor de laatste minuut inging was Male terug in de aanval. De ploeg speelde op zekerheid (om de drie punten die aan een gelijkspel vasthingen) te behouden waardoor de Loppemse verdediging niet echt meer in gevaar gebracht werd.
Een gelijke stand (gerechtvaardigd gezien de vechtlust van beide ploegen) dus voor deze spannende topper. (verslag Joos Anseeuw)