2NHA: HO Beitem A - KBC Male 15 - 12

Male: Jeroen Neirinck (RV), Matijs Gheselle (B), Sander Gheselle (LM), Christiaan Comeyne (LV); Coach: Eric Compernolle
Beitem: Lieven Cool (LV), Pieter Vandevijvere (LM), Gregory Denolf (B) en Xander Vaneste (RV)
In vergelijking met de heenmatch ontbrak bij Male Jonathan Leliaert, hij werd vervangen door Jeroen Neirinck. Bij Beitem speelde Xander Vaneste  in de plaats van Dieter Vanallemeersch.
Male verloor na een spannende wedstrijd de heenmatch met 10-14 en was erop gebrand om het nieuwe jaar goed in te zetten.  De thuisploeg begon het sterkst en liep 2-0 uit maar Male kwam terug tot 3-3. Toen kwam het moment van Lieven Cool toen hij na buitenspel met een snoeiharde lage rugworp Jeroen en Matijs kon verschalken. Lieven kon de daaropvolgende eerste worp netjes tippen zodat er meteen een 6-3 stand op het bord stond. Male was in het spel niet de mindere maar kon de driepuntenkloof bij de rust niet verhinderen (8-5).

In de tweede helft wijzigde het spelbeeld niet. Beide ploegen bleven geduldig opbouwen en konden maar sporadisch hun doelpuntje meepikken door het sterk verdedigend werk van beide laatste mannen. Beitem kon nog een rugworp scoren via een snel opzittende Gregory Denolf, maar Sander deed hetzelfde aan de overzijde. Eindstand 15-12.

verslag:Christiaan