1NA beker : Male-Fortuna 21-22

Male : Timothy Compernolle, Pieter Goeminne, Eric Compernolle, Diederik Huys, Christiaan Comeyne

Fortuna : Jaak Bolle, Steven Bolle, Giovanni Vermet, Luc Nauwynck

Naar goede gewoonte waren er gisterenavond bij Fortuna geen afwezigen. Male kon echter geen beroep doen op Kris Blomme, Hein Comeyne en Joos Anseeuw.

Fortuna had tegen Male in de competitie al 2 keer gewonnen en was duidelijk favoriet. Maar krachtbalclub Male staat bekend om zijn niet aflatende vechtlust en tot verwondering van het talrijk opgekomen publiek in Oostduinkerke krachtbalde de underdog een 8-2 voorsprong bij elkaar. Verdedigend pakte Timothy Compernolle werkelijk alle verre worpen (waardoor Giovanni meer risico nam en geregeld zijn balletje buiten mikte) en aanvallend rondde Timothy de ene aanval na de andere aan 100 percent af.

Maar toen vond Dame Fortuna het welletjes en ze liet de bezoekers in 30 seconden vier maal scoren, met oa een rugworp van Jaak Bolle. De bezoekers geloofden in hun kansen en bij Male eisten de inspanningen hun tol. Jaak kon met zijn tweede rugworp de kloof helemaal wegwerken en aan de rust was alles te herdoen : 14-14.

In de tweede helft kon Fortuna vlug op voorsprong komen maar ze konden nooit een echte kloof op het bord gooien. Male bleef hardnekkig vastklampen en maakte terug gelijk. Uiteindelijk ging Fortuna de laatste minuut in met 1 doelpuntje voorsprong en dat bleek genoeg voor de winst en een plaats in de finale. Daarin mogen ze het opnemen tegen Heist dat gemakkelijk Sint-Michiels opzij zette.